woensdag 12 februari 2014

Vegetarische wraps

Veggie wraps

Voor de tomatensaus

o    Ongeveer 10 cherry tomaatjes (of andere tomaten)
o    1 rode ui
o    2 teentjes knoflook
o    1 el havermout
o    ½ spaanse peper (naar keuze)
o    1 el verse peterselie
o    1 el verse koriander


Voor de wraps

o    4 meergranen wraps
o    1 rode paprika
o    ½ bakje champignons
o    ½ courgette
o    ½ aubergine
o    100 gram geraspte wortel
o    2 el gekookte adzuki bonen (geen idee wat dit zijn dus die heb ik eruit gelaten)

o    1 stuk schapenkaas of feta
     

  • Snijd de ui en knoflook in grove stukken, dit gaat zo in de staafmixer dus je hoeft het niet in nette blokjes te hakken. Fruit dit in een diepe pan olijfolie, als ze een beetje glazig beginnen te worden doe je de cherry tomaatjes erbij. De tomaatjes bak je mee totdat hun vel barst.
  • Als dit klaar is doe je het in een hoge plastic beker waar je de staafmixer goed in kan gebruiken. Voeg de rest van de ingrediënten voor de saus toe en mix ze tot een romige saus. De saus wordt vlak na het mixen nog wat dikker, de havermout neemt meer en meer vocht op wat het dikker maakt.
  • Snijd de champignons in plakjes, en de courgette, aubergine en paprika in stukjes. Bak de champignons, in dezelfde pan die je eerder gebruikte, totdat ze er zweterig uitzien. Daarna bak je de courgette en paprika even mee op een laag pitje.
  • Voeg de tomatensaus, wortel en bonen toe, het vuur kan je uitzetten. De wraps gaan zo nog in de oven dus het hoeft nu nog niet heel warm te zijn.
  • Warm de oven voor op 140 graden en olie een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie.
  • Schep ¼ van de ratatouille in het midden van een wrap, en brokkel een beetje van de witte kaas eroverheen.
  • Vouw het onderste flapje wrap en links en rechts dicht en leg de wraps in de ovenschaal. Op elke wrap leg je (naar keuze) wat geraspte kaas . Dit plakje is optioneel, gesmolten kaas is niet goed voor je. Ik heb er een heel klein beetje overheen gedaan (normaal gesproken zou er een heel zakje overheen gaan)
  • Doe de schaal ongeveer een kwartiertje in de oven, totdat de kaas gesmolten is.
Hoewel het niet in het recept staat heb ik wel peper en zout toegevoegd, dit is natuurlijk optioneel.