dinsdag 25 februari 2014

Pasta met pompoen, geitenkaas en walnoten

Dit was erg lekker.

Ingrediënten


· 1 pompoen (ong. 800 gr)
· 1 ui
· olijfolie
· peper en zout
· 400 gr spelt pasta
· 200 gr zachte geitenkaas
· 100 gr walnoten of pecannoten
· 1 bosje basilicum, blaadjes fijngehakt
· handje Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

1.      Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een grote ovenschaal licht in met wat olijfolie of kookspray.
2.      Snij de pompoen in stukken en snij dan de schil eraf. Snij in kleine blokjes (ongeveer 1-2 cm) en leg ze in een grote ovenschaal. Hak de ui in grove stukjes en verdeel deze ook over de ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Zet 35-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de pompoen gaar is en geroosterd.
3.      Zet in de laatste 10 minuten van de bereiding een pan met ruim water en wat zout op het vuur. Kook de pasta hierin volgens de aanwijzingen op de verpakkingen beetgaar. Giet af, maar bewaar het kookvocht (minimaal 250 ml).
4.      Haal de ovenschaal met pompoen en ui uit de oven en laat even staan.
5.      Hak de walnoten of pecannoten grof en rooster ze in een pan zonder olie op middelhoog vuur een paar minuten. Zorg dat ze niet verbranden.
6.      Pak een grote serveerschaal of kom en verkruimel hierin de geitenkaas. Voeg de hete pasta toe en roer goed om tot de kaas gesmolten is. Voeg kookvocht toe, tot je een romige saus krijgt.

7.      Voeg de pompoen, ui, geroosterde walnoten en basilicum toe aan de pasta en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met Parmezaanse kaas.

Recept van allrecipes.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten