donderdag 27 februari 2014

Verse champignon soep

Gisterenavond champignon soep gemaakt met omeletje (eitjes van eigen kipjes) en vers brood van de bakker.

Ingredienten
1 sjalotje
1 teentje knoflook
250 gram gemengde paddenstoelen (hier is niet veel keuze dus ik had gewone witte en kastanje)
1 tl gedroogde tijm
1 liter bouillon (bouillonblokje)

Breng de bouillon aan de kook.
Verwarm in een koekenpan de olie (kokosolie), bak de sjalot, voeg de paddenstoelen, tijm en knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.
Wanneer de paddenstoelen hun vocht hebben verloren en ze licht bruin beginnen te worden, zet je het vuur iets hoger. Blus de paddenstoelen af met een soeplepel bouillon, laat het inkoken en voeg vervolgens de paddenstoelen met het restje vocht bij de rest van de bouillon. Laat 15 pruttelen.

Voor de omelet 4 eitjes geklutst, peper, zout, kruiden en bakken maar. Paar kleine tomaatjes op het laatst meebakken.

Eet smakelijk!