maandag 17 februari 2014

Stoofpot van prei en champignons met geroosterde pitten en zaden




Stoofpot van prei en champignons

Vanavond dit heerlijke stoofpotje gemaakt, makkelijk en snel en je kan zelf zaden en pitten naar keuze toevoegen. (Bron: www.naturecrops.nl


Ingrediƫnten (4 pers.)
4 elgemengde pitten en zaden
(bv pijnboompitte, zonnebloempitten,
pompoenpitten, sesamzaad en lijnzaad)
25 grboter
150 grprei, in schuine stukjes van 2 cm lang
175 grkleine champignons
1 teenknoflook, geperst
225 grQuinoa Zaden
7,5 dlgroentebouillon
½ tlgedroogde gemengde kruiden
1(kleine) citroen, sap en rasp
3 elpeterselie, fijngehakt
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Rooster de pitten en zaden kort in een grote, droge koekenpan in circa 2-3 minuten op matig vuur. Schep ze op een bord om af te koelen. Pitten zitten boordevol eiwitten, vitamines en mineralen. Zaden leveren een flinke hoeveelheid mineralen en zijn goed voor de spijsvertering. Pitten en zaden zijn naast heerlijke smaakmakers dus ook nog eens hartstikke gezond!
  2. Smelt de boter in een steelpan en bak de prei en champignons met de knoflook 1 minuut op matig tot hoog vuur.
  3. Strooi de Quinoa erbij en schep goed om. Voeg de bouillon en het gedroogde kruidenmengsel toe. Breng dit aan de kook en draai dan het vuur laag. Laat de Quinoa afgedekt 15 minuten pruttelen, of tot de Quinoa en groenten gaar zijn en bijna alle vloeistof is opgenomen.
  4. Roer het citroensap en de -rasp en de peterselie door de Quinoa en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep tot slot de geroosterde pitten en zaden door de Quinoa.