4 el | gemengde pitten en zaden |
| (bv pijnboompitte, zonnebloempitten, |
| pompoenpitten, sesamzaad en lijnzaad) |
25 gr | boter |
150 gr | prei, in schuine stukjes van 2 cm lang |
175 gr | kleine champignons |
1 teen | knoflook, geperst |
225 gr | Quinoa Zaden |
7,5 dl | groentebouillon |
½ tl | gedroogde gemengde kruiden |
1 | (kleine) citroen, sap en rasp |
3 el | peterselie, fijngehakt |
|
zout en peper
Bereidingswijze
- Rooster de pitten en zaden kort in een grote, droge koekenpan in circa 2-3 minuten op matig vuur. Schep ze op een bord om af te koelen. Pitten zitten boordevol eiwitten, vitamines en mineralen. Zaden leveren een flinke hoeveelheid mineralen en zijn goed voor de spijsvertering. Pitten en zaden zijn naast heerlijke smaakmakers dus ook nog eens hartstikke gezond!
- Smelt de boter in een steelpan en bak de prei en champignons met de knoflook 1 minuut op matig tot hoog vuur.
- Strooi de Quinoa erbij en schep goed om. Voeg de bouillon en het gedroogde kruidenmengsel toe. Breng dit aan de kook en draai dan het vuur laag. Laat de Quinoa afgedekt 15 minuten pruttelen, of tot de Quinoa en groenten gaar zijn en bijna alle vloeistof is opgenomen.
- Roer het citroensap en de -rasp en de peterselie door de Quinoa en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep tot slot de geroosterde pitten en zaden door de Quinoa.
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten