woensdag 19 februari 2014

Minestrone soep

Ingredienten
  • Olijfolie
  • 2 uien
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 125g sperziebonen
  • 3 courgettes (vond ik wat veel, ik heb er 1 genomen)
  • 200 g kool (had ik niet in huis)
  • 2l groente bouillon (water met 2 bio groente bouillon blokjes)
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • 2 el voedingsgist (geen idee wat dit is en dus niet gebruikt)
  • 1 tl oregano
  • ½ tl basilicum
  • Zeezout en  zwarte peper
  • 1 blik cannelinnibonen (hier niet verkrijgbaar dus grote witte bonen genomen)
  • 125g orzo of andere kleine pasta
    (kleine pasta gekocht, orzo onbekend hier)


Verhit de olie in een pan, voeg de uien toe en fruit ze onder regelmatig roeren in 5-7 minuten, roer de groenten er in de gegeven volgorde door, bak elke groente 3 minuten voordat u de volgende toevoegt. Voeg bouillon, tomaten, gist, oregano en basilicum toe en breng op smaak met zout en peper. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur zeer laag en dek de pan af, laat circa 2 uur sudderen. Maakt u de minestrone een dag van tevoren,laat hem dan afkoelen en zet hem in de koelkast.

Warm de soep zo nodig op, voeg de bonen en pasta toe en kook de soep nog 15 minuten voordat u hem serveert. Strooi eventueel wat parmezaanse kaas over de soep.

Ik heb de soep gegeten met 2 donkerbruine boterhammen met veel vezels, even warm gemaakt in de oven. Smakelijk eten!


Recept uit “500 Vega gerechten”.