donderdag 6 februari 2014

Pompoen met geitenkaas en couscous

Het recept:

§  blik tomatenblokjes (je kunt natuurlijk ook verse tomaten ontvellen en die gebruiken, maar een blik tomaten is wel zo makkelijk op een doordeweekse dag :-)
§  pompoen
§  gedroogde pompoenpitten
§  peper en zout (uit de molen vind ik het lekkerst)
§  beetje water
§  geitenkaas (met of zonder honing, smaakt allebei, die met honing geeft een zoet tintje aan het geheel)
§  parel couscous (gerecht smaakt ook prima bij pasta)

Snijdt de ui en de knoflook, schil en snijdt de pompoen (als iemand nog een handige manier weet om een pompoen te schillen en te snijden zonder jezelf levensgevaarlijk te verwonden … laat het me weten).
Fruit vervolgens de ui en knoflook in een hapjespan in een beetje olijfolie.
Voeg de stukken pompoen (blokjes van ongeveer 2 cm) toe, bak even mee. Gooi de pompoenpitten erbij, ook even meebakken.
Doe dan het blik tomaten erbij, zout en peper naar smaak toevoegen. Beetje water erbijdoen en op een zacht vuurtje alles in een half uurtje gaar prutten.
Breng ruime hoeveelheid water aan de kook en kook de couscous (zie ook de gebruiksaanwijzing op de couscous die je gebruikt..

Het begint gelijk al met de pompoen (een stuk gekocht), hoe schil je zo'n ding? Uiteindelijk na diverse pogingen, de pompoen in stukjes en daarna de schil vanaf gesneden.
Gedroogde pompoenpitten.. hoeveel? Dus maar handje gedaan.
"Beetje" water, lekker vaag, wat is een beetje? Een lepel, een half kopje? Gekozen voor een fikse scheut.
Geitenkaas, helaas geen zachte geitenkaas verkrijgbaar hier, een soort 'brie' gekocht, was niet helemaal de bedoeling maar smaakte toch.
Couscous vervangen door Quinoa, deze gekookt met groentebouillon blokje.
Het resultaat (zie foto) smaakte prima, ook Fred vond het te eten al miste hij wel zijn stukje vlees.