dinsdag 11 februari 2014

Wat is of zijn Superfood(s) nou eigenlijk?

Wat zijn superfoods?
Superfood is een term die je tegenwoordig vaak tegenkomt in speciaal zaken maar ook steeds vaker in de grote supermarkten.Superfoods zijn natuurlijke voedingsmiddelen die buitengewone hoeveelheden voedingsstoffen bevatten. De meeste gezonde voedingsmiddelen hebben 2 of 3 bijzondere eigenschappen die goed voor de gezondheid zijn, superfoods bevatten vaak 12 of meer bijzondere eigenschappen. Het unieke en tevens kenmerkende aan superfoods is dat deze voedingsmiddelen enorm rijk zijn aan mineralen, vitaminen, aminozuren en antioxidanten.
watissuperfoodlibelle.jpg


Hebben wij superfoods echt nodig?
Een gezond lichaam kan alleen worden gerealiseerd door een combinatie van 3 pilaren: (1) gezonde & gebalanceerde voeding, (2) voldoende lichamelijke beweging en een (3) ontspannen geest. Met alle nieuwe technologie waardoor we 24/7 “actief” zijn, en de hedendaagse voeding die steeds minder voedingswaarde heeft vanwege nieuwe landbouwmethoden lukt het mensen vaak niet deze drie pilaren te volgen. Men heeft vaak al moeite om een van de drie te volgen. Daarom is het belangrijk dat we bewust zijn van wat we eten om zodoende voldoende vitaminen binnen krijgen. Door een toenemende bewustwording van gezonde voeding kunnen wij ons lichaam de juiste bouwstenen geven voor een optimale gezondheid. 

Wat zijn bekende superfoods?
Zoals eerder beschreven is de term superfood iets wat in de marketing kringen is bedacht. In de realiteit is het een naam voor voedingsmiddelen die wij al eeuwen eten. Verschillende onderzoeken hebben laten zien dat van al deze voedingsmiddelen, enkele met kop en schouders boven de rest uitsteken als het aankomt op voedingswaarden zoals vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Klassieke superfoods zijn spinazie en broccoli. De superfoods die tegenwoordig veel aandacht krijgt, maar al eeuwen wordt gebruikt door andere bevolkingsgroepen zijn Acai bessen, Goji bessen, Chlorella, Spirulina, Maca en rauwe Cacao.

Bron: www.superfoodshoppen.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten