Voor de gekruide tempeh
- 2 eetlepels water
- 1 eetlepel sojasaus (helaas niet in huis dus zonder)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel gedroogde salie (optioneel) (niet gebruikt)
- 1/2 theelepel gemalen venkelzaad (optioneel) (niet gebruikt)
- 1 mespunt chilipoeder
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 200 gram tempeh, in kleine blokjes
Voor de salade
- 200 gram sla/spinazie, in reepjes
- 4 rijpe trostomaten, in stukjes
- 1 avocado, in stukjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 1/2 eetlepel balsamico splash (of balsamicoazijn met een beetje appelstroop/zoetmiddel)
- 1 eetlepel citroensap
- 1/4 theelepel versgemalen peper
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes of sesamzaad
Bereiding
De gekruide tempeh
Meng alle ingredienten voor de marinade in een grote koekenpan. Doe de tempeh erbij en schep om tot alle blokjes bedekt zijn met marinade. Verhit de pan op middelhoog vuur en bak de tempeh goudbruin. Laat de blokjes afkoelen.
De salade
Doe de sla, tomaat, avocado en tempehblokjes in een grote kom. Maak een dressing van de olijfolie, balsamico splash, citroensap en peper. Verdeel de dressing over de salade en schep een paar keer om zodat alles goed gemengd is. Strooi de geroosterde pijnboompitjes erover en serveer.
Recept: http://vegetus.nl/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten