vrijdag 28 februari 2014

Dopper + plastic afval

Vandaag 2 flesjes Dopper besteld, wil je meer weten over de plastic 'soep', kijk dan eens dit schokkende filmpje. Wij kopen elke week 6 literflessen water, nu zal dat ook wel een deel recycled worden want ze gaan netjes in de plastic afval container maar toch kan ik zo beetje bijdragen. Alle beetjes maken heleboel.

HET DOEL VAN DOPPER

  

Dopper roept plastic zwerfafval een halt toe

In Nederland alleen al worden per dag meer dan 500.000 plastic (water)flesjes weggegooid. Ze belanden op de vuilnisbelt, maar ook op straat of in de zee waar ze een plastic soep vormen. In deze soep drijft 100 miljard kilo plastic. In de vijf grote oceaangebieden waar dit afval zich concentreert zit 36 keer meer plastic dan plankton. Kun je het je voorstellen? En wist je dat er voor 1 plastic flesje water nog eens 1 liter water en een kwart liter olie nodig is?
Dopper wil de groei van deze plastic soep een halt toeroepen en laat mensen zien dat ze daar zelf iets aan kunnen doen. Door bijvoorbeeld zelf eens een stuk zwerfafval weg te gooien of door uit de Dopper te drinken. De Dopper wordt klimaatneutraal geproduceerd, zonder BPA*. Hij kan zo de vaatwasser in (tot 65 °C) en je kunt hem ook gemakkelijk schoonmaken met een afwasborstel.

Dopper stimuleert het gebruik van kraanwater

Kraanwater is de duurzaamste dorstlesser die er is. Kraanwater lest je dorst voor 100% met 0 calorieën. Bovendien kost het bijna niets. De eisen die aan kraanwater worden gesteld zijn hoger dan die aan mineraalwater. En om te zorgen dat iedereen dit weet, gaat een deel van de Dopper opbrengsten naar de promotie van dit (h)eerlijke water.

Heb je grote waterbehoefte onderweg? Met de Dopper-app vind je alle gratis tappunten bij jou in de buurt, waar ook ter wereld. Blijf vragen naar kraanwater. Dan komen er steeds meer tappunten bij.

Dopper steunt waterprojecten in Nepal

Schoon en veilig drinkwater is lang niet altijd zo vanzelfsprekend als bij ons thuis. Daarom gaat een deel van de opbrengst van Dopper via Stichting Dopper Foundation naar waterprojecten in ontwikkelingsland Nepal. Er worden waterputten geslagen en schone wc’s en rioleringen aangelegd dankzij jouw Dopper. De Dopper Foundation werkt hiervoor samen met Simavi en lokale partners. Simavi let bij de projecten extra op de moeders, omdat zij een sleutelrol spelen in de gezondheid van hun familie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten