zondag 23 februari 2014

Pompoen - bataat schotel

Gisterenavond een heerlijke schotel gemaakt.

Men neme (voor 1 persoon):
- 1 zoete aardappel, ongeschild en schoongeboend, in dunne plakjes (zo’n 3-4 millimeter)
- 1 kwart oranje flespompoen, in dunne plakjes (zo’n 3-4 millimeter)
- 1 bolletje mozzarella, in plakjes
- 1 flinke theelepel komijnpoeder
- 1 hand rucola

En natuurlijk peper, zout en olijfolie.

En zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pak een ovenschaal en vet deze lichtjes in met olijfolie.
- Haal de schilletjes van je pompoenschijfjes en verwijder de pitjes in het midden. Je krijgt dus pompoenringen.
- Doe de pompoenschijfjes samen met de zoete aardappelschijfjes in een mengkom, doe er een scheut olijfolie bij, het komijnzaad en een flinke snuf zwarte peper en zout. Husssel goed door elkaar.
- Leg je schijfjes nu in de ovenschaal en doe er af en toe een plakje mozzarella tussen. Zorg dat je echt dunne plakjes aardappel en pompoen hebt die ongeveer even dik zijn, anders moet je schotel wel heel lang in de oven.
- Zet de ovenschaal op een rooster in de oven en bak voor ongeveer 30 minuten, totdat de aardappel en pompoen gaar zijn en de mozzarella helemaal gesmolten is en door de aardappel en pompoen loopt.
- Doe wat rucola op je bord en maak aan met olijfolie, peper en zout. Schep hier de inhoud uit je ovenschoteltje naast.

Recept: www.chickslovefood.com/

Ik heb de zoete aardappel wel geschild en met een kaasschaaf dunne plakjes gemaakt. De flespompoen heb ik gesneden in dunne plakjes. Ik denk dat dit met geitenkaas ook erg lekker is.
Voor twee personen had ik 2 kleine bataten en de hals van een grote flespompoen en 1 mozzarella bolletje.