vrijdag 14 februari 2014

Supersalade met hennepzaad

Aangezien ik in Nederland ben en geen recepten zelf kan uitproberen, deze keer eentje die op mijn lijstje staat voor als ik weer thuis ben.

Vandaag tot 2x toe zoetigheid afgeslagen! Ontbeten met Waldhorn cracker en smoothie (kant en klaar), lunch onderweg in de auto, spelt roggebrood met abrikozen/noten en kokoswater als drankje. Vanmiddag bij vrienden thee en een paar dadels (mijn vriendin eet al jaren gezond en superfood). Vanavond kant en klare pasta salade (was niet heel lekker) en wat banaankwark na. En nog altijd GEEN cola light.


Maar zoals beloofd de salade:
Men neme (voor twee borden):
- 4 handen gemengde groene bladgroenten (bijvoorbeeld rucola en spinazie)
- 2 handen gemengde verse kruiden. Ik heb koriander, basilicum en bladpeterselie genomen
- 1 hand pijnboompitjes
- 1 hand hennepzaad
- 2 handen kiemen
- 1 avocado, in reepjes
- 2 tomaatjes, in blokjes
- 1 hand fetablokjes
- 1 citroen
- 1 flinke scheut goede olijfolie
- peper en zout

En zo doe je het:
- Meng de bladgroenten met de kruiden en verdeel over twee borden.
- Rooster de pijnboompitjes even in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn.
- Verdeel de pijnboompitjes, de hennepzaad, de kiemen, de avocado, de tomaatblokjes en de feta over de blaadjes.
- Meng in een kommetje de citroen met de olie en wat peper en zout
- Besprenkel de salade met de dressing.

Mmmm, heerlijk! Een supergoede lunch, en met bijvoorbeeld een notenburgertje erbij ook een geweldige maaltijdsalade.
Salade Hennepzaad
Meer over hennepzaad 
Hennepzaad is een echte superfood omdat het bomvol eiwitten zit en ook nog eens uit elkaar barst van de aminozuren en mineralen. En da’s niet alleen fijn voor je huid en haar, maar helpt bijvoorbeeld ook bij de aanmaak van stofjes waardoor je je gelukkig, fit en energiek voelt. Echt een boost voor je lichaam dus, deze minizaadjes! En hoe het smaakt? Prima. Een beetje mild, romig. Bijna nootachtig.