Ingrediƫnten voor paprikasoep
- 600 ml hete bouillon
- 1 flinke ui
- 3 rode paprika’s
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 klein potje bruine bonen (aangezien deze niet in Frankrijk verkrijgbaar zijn heb ik de soep zonder de bruine bonen gemaakt)
- 1 klein blikje mais
- 1 eetlepel tomatenpuree
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
- Zet alvast een pannetje met water en bouillonblokjes op het vuur zodat je straks hete bouillon hebt
- De paprika doormidden snijden, de zaadlijsten verwijderen en daarna in kleine stukjes snijden
- Pel de ui en ook de ui in kleine stukjes snijden
- De tweede pan op het vuur zetten met een beetje olijfolie en daarin de ui en de paprika smoren
- Teentje knoflook boven de pan uitpersen
- Nu de hete bouillon toevoegen samen met de tomatenpuree
- De soep ongeveer 15 a 20 minuten zachtjes laten koken
- De soep pureren met een staafmixer
- Nu de bruine bonen en de mais toevoegen
- Laat de soep nog 5 minuten zachtjes doorkoken
- Even proeven en zo nodig nog peper en zout toevoegen
Paprika heeft een mooie kleur , smaak en structuur maar wist je dat paprika het hoogste vitamine C gehalte heeft van alle vruchtgroentes? Wist je dat er in een rode paprika wel 3 keer meer vitamine C zit dan in een sinaasappel (per 100 gram).
Recept: www.gezondesoeprecepten.nl/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten