De eerste keer dat ik het recept maakte was het nog geen succes maar nu wel, verschil? Geen idee.
Nodig :
- kleine bananen (bij elkaar 200 gram)
- 150 gram amandelmeel
- 4 gedroogde vijgen of dadels (zonder pitten!) ik heb dadels genomen en iets meer 7 stuks
- 2 eieren
- 2 el gesmolten kokosolie
- snuf zout
- 1/2 thl kaneelpoeder
- 1/2 thl wijnsteenzuur bakpoeder geen idee of het hetzelfde is maar ik heb baksoda gebruikt
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de bakvorm in.
Meng het amandelmeel met het bakpoeder, zout, het kaneel.
Doe in een hoge kom de bananen, de eieren, de dadels of vijgen en de kokosolie en maak fijn met een staafmixer.
Voeg nu aan de natte ingrediƫnten het amandelmeel toe en roer even door met een pollepel.
Giet het in een vorm en bak in het midden van de oven af, dat duurde bij mij ca. 60 minuten. Controleer in het midden met een prikker. Het blijft door de banaan erg vochtig maar het moet wel gaar zijn.
Na 25 minuten heb ik de cake uit de oven gehaald en was hij perfect, advies : regelmatig voelen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten