Een nieuwe manier van eten, een blog over eten, met recepten, tips, persoonlijke ervaringen. In februari 2014 besloot ik dat het nu tijd was om het roer om te gooien, gezonder eten en vooral ook minimaal 15 kilo af vallen. Als vegetarier met een partner die wel vlees (wil) eten, een leuke uitdaging. Door middel van superfood en gezonde recepten wil ik jullie mee laten leven met mijn reis.
woensdag 5 maart 2014
Supersnelle restjes salade - gezonde artisjokken
Te laat voor afspraak dus snel wat restjes samen gepakt voor salade:
- restje ijsbergsla
- restje artisjokharten (blik)
- stukje geitenkaas
- handje pecannoten verkruimeld
- bio salade zaadjes
- klein beetje bio mayo met sesamolie
Husselen, klaar en smullen maar!
Wist je dat :
Artisjok is een groene groente en zorgt ervoor dat het cholesterolgehalte vermindert. Ook heeft het een reinigende werking van het bloed. Dit komt doordat de stoffen van de artisjok werken bij de zwelling van de lever en bij geelzucht, verder heeft het een positief effect op het ontgiften van de lever en het kan zelfs de kans op galstenen verminderen. De artisjok is dus een belangrijke groente want ze zorgt voor daling van het cholesterol en beschermt de bloedvaten en de lever.
Bron: www.watisgezond.net/
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten