dinsdag 1 april 2014

Paprikasoep

Heerlijk soepje zeker samen met wat vers gebakken speltbroodjes

Ingrediënten voor paprikasoep

  • 600 ml hete bouillon
  • 1 flinke ui
  • 3 rode paprika’s
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein potje bruine bonen (aangezien deze niet in  Frankrijk verkrijgbaar zijn heb ik de soep zonder de bruine bonen gemaakt)
  • 1 klein blikje mais
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

  • Zet alvast een pannetje met water en bouillonblokjes op het vuur zodat je straks hete bouillon hebt
  • De paprika doormidden snijden, de zaadlijsten verwijderen en daarna in kleine stukjes snijden
  • Pel de ui en ook de ui in kleine stukjes snijden
  • De tweede pan op het vuur zetten met een beetje olijfolie en daarin de ui en de paprika smoren
  • Teentje knoflook boven de pan uitpersen
  • Nu de hete bouillon toevoegen samen met de tomatenpuree
  • De soep ongeveer 15 a 20 minuten zachtjes laten koken
  • De soep pureren met een staafmixer
  • Nu de bruine bonen en de mais toevoegen
  • Laat de soep nog 5 minuten zachtjes doorkoken
  • Even proeven en zo nodig nog peper en zout toevoegen
Paprika heeft een mooie kleur , smaak en structuur maar wist je dat paprika het hoogste vitamine C gehalte heeft van alle vruchtgroentes? Wist je dat er in een rode paprika wel 3 keer meer vitamine C zit dan in een sinaasappel (per 100 gram).