dinsdag 1 april 2014

Chocolade kokos koekjes


Hoewel koekjes en Betty nog altijd geen succes zijn, blijf ik het proberen. Helaas ook deze keer, ondanks lage ovenstand en regelmatig controleren toch in 1 minuut zwarte koekjes.

Ik vond het wel erg lastig om de kokosolie af te meten aangezien deze eerst gesmolten moet worden.


De ingrediƫnten

150 gram amandelmeel, 80 gram agave siroop (of ander zoetmiddel), 75 gram kokosolie, 3 eetlepels cacao, 3 eetlepels gehakte noten (zo grof gehakt als je zelf wilt), 3 eetlepels kokosrasp

Bereidingswijze:
  • hak de noten fijn (met de hand of in de keukenmachine)
  • hak de kokosnoot fijn (indien je een zakje kokosrasp gebruikt, hoeft dit natuurlijk niet)
  • smelt de kokosolie in een pannetje
  • doe de kokosolie, het meel en de agave siroop in een beslagkom
  • maak er een mooie deegbal van
  • voeg de cacao, noten en kokos toe en meng deze goed door het deeg
  • rol het deeg op: wikkel de rol in aluminiumfolie en laat het geheel 30 minuten rusten in de koelkast
  • verwarm intussen de oven voor op 160 graden
  • haal het deeg uit de koelkast en snijd er mooie plakken van
  • leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat
  • bak ze gaar in ongeveer 25 minuten (dit was dus in mijn oven veel te lang met nog geen 20 min was de bodem al zwart)
Recept: http://voedzo.nl/