woensdag 23 april 2014

Witlofschoteltje uit de oven

Vanmiddag had ik even zin in iets warms, klein ovenschoteltje gemaakt met dit als basis.
Ik had helaas geen walnoten en ik heb ook geen knoflook/uienpoeder gebruikt, ik heb de schil om de appel  gelaten omdat daar de meeste vitamines onder zitten.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snij de witlof doormidden en verwijder het binnenste gedeelte 
  3. Snij de halve stronken doormidden, haal de bladen los van elkaar
  4. Leg de bladen in een grote kom en schep de crème fraiche en peper er doorheen
  5. Schil de appel, snij in blokjes en meng door de witlof
  6. Leg de witlof in een ingevette ovenschaal
  7. Verkruimel de geitenkaas over de witlof
  8. Breek de walnoten boven de witlof in kleine stukken
  9. Strooi eventueel nog wat uien- en knoflookpoeder over de witlof
  10. Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven.