dinsdag 11 maart 2014

Tofu met zelfgemaakte pindasaus

Vandaag weer eens crea bea geweest.

Ingredienten
- 1 ui
- 4 knoflooktenen
- (naar keuze gemberpoeder maar dat had ik niet)
- kokosbloemsuiker
- bio pindakaas
- tauge (is hier vers niet verkrijgbaar dus uit glazen pot)
- handje pinda's
- tofu
- ketjap / soja

Half uitje fruiten met wat soja, tofu in stukjes even bakken. Apart zetten.
In zelfde pannetje rest van ui met knoflook fruiten, evt gemberpoeder toevoegen, kokosbloemsuiker, soja en pindakaas toevoegen, roeren en water toevoegen tot de pindasaus een geschikte dikte heeft.
Tofu erbij en tauge, opwarmen, wat pinda's erbij.

Ondertussen rijst koken.

En voila!!

Snel, simpel en lekker.

Volgende keer, doe ik heel klein pepertje meebakken misschien voor wat pit, en apart verse sperziebonen (waren er niet) in het stoommandje. Misschien dan ook wat kokos bruin bakken voor over de pindasaus (dacht ik te laat aan).

Recept pindasaus