woensdag 12 maart 2014

Plaattaart met zomergroente en walnoten pesto


INGREDIENTEN 4 PERSONEN
8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid of kantenklaar quiche deeg (heb ik gebruikt)
zelfgemaakte walnoten pesto
125 ml bio creme fraiche;
1 courgette, in schuine plakken;
4 tomaten, in plakken;
1 gele paprika, in ringen;
100 g geraspte kaas

Walnoten pesto:
vermaal walnoten, 2 tenen knoflook met notenolie tot een gladde massa


Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 225 C. 
Op bakplaat bodem met opstaande rand maken door deegplakjes naast elkaar te leggen en naden goed dicht te drukken. Met vork enkele gaatjes in deeg prikken. 
Deegbodem in oven 5 min. voorbakken. 
Pesto door creme fraiche roeren en mengsel over deegbodem uitstrijken. 
Groenten erover verdelen en bestrooien met zout, peper en geraspte kaas. 
Plaattaart nog ca. 15 min. in oven goudbruin en gaar bakken. Taart uit oven nemen en warm serveren.

Erg lekker en apart door de walnoten pesto (in het originele recept met groene pesto maar ik had geen verse basilicum in huis dus daarom zelf bedacht om het te vervangen door walnoten pesto).

Recept Smulweb