donderdag 13 maart 2014

Ovengroente schotel


Morgen ga ik naar Nederland dus vandaag even de groente opmaken, ik had nog prei, courgettes en tomaten. Een bolletje geitenkaas van de locale priorij (bio dus), en een plak tofu.

Bereidingswijze

Werkwijze:

* Verwarm de oven voor op 180 graden.
* Snijd de tomaten en courgette in gelijke plakjes, hak de knoflook fijn.
* Snijd de prei en was ze grondig onder warm stromend water
* Verwarm wat olie in een wok en roerbak de prei samen met de knoflook, voeg na 2 minuten de courgette toe en bak ze nog 3 minuten mee.
* Snijd de tofu in stukjes en bak deze even mee
* Schep de tomaten erdoor, maak het geheel op smaak met versgemalen peper, zout en oregano.
* Vet een ovenschaal in met wat olie, doe de helft van de groenten er in
* Snijd de geitenkaas in plakjes, verdeel ze over de groenten.
* Doe de andere helft van de groenten erop en strooi er dan eventueel wat geraspte kaas op (ik had nog parmezaan)
* Laat de ovenschotel in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten gaar en goed bruin worden.

Lekker met een salade of stukje brood maar voor mij was het voldoende zo.