maandag 10 maart 2014

Linzensoep, jeetje dat is lekker

Linzen zijn nooit mijn ding geweest maar ik wilde het toch weer eens proberen en daarom deze linzensoep gemaakt. En man man wat was dat lekker!! Terwijl de soep bijna klaar was kwam de buurman aan waaien, dus de soep heeft ong 15 min te lang geprutteld maar hij smaakte er niet minder om.

Nodig voor 4 porties:
Bereidingstijd: 35-40 minuten. Waarvan je 25 minuten fijn iets anders kunt gaan doen, wanneer de soep rustig aan het pruttelen is op het vuur.
2-3 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
2 tenen knoflook, in stukjes
½ rode peper,  fijngesneden
1 tl geraspte verse gember
1 tl gemalen komijn poeder
1 goede hand cherrytomaatjes, gehalveerd (of 2 grote tomaten in blokjes)
200 gram rode linzen (ik had oranje linzen, rode kon ik niet vinden)
± 1 liter groentebouillon
Verse koriander als garnering
Spoel de linzen goed af onder de koude kraan en laat ze uitlekken in een vergiet.  Snij de ui, knoflook en selderij.  Verwarm in een ruime pan de olijfolie en bak de ui, bleekselderij en knoflook op laag vuur voor ongeveer 5 min tot ze glazig zijn geworden.
Snij ondertussen de rode peper fijn en rasp de verse gember, voeg dit bij het ui mengsel. Voeg na een paar minuten de komijnpoeder erbij en bak deze 1-2 minuten mee. Blijf goed roeren, zodat het niet aanbakt.
Voeg de tomaten, linzen en groentebouillon erbij. Roer goed en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat voor ongeveer 20-25 minuten, of tot de linzen gaar zijn, rustig pruttelen met een deksel op de pan.
Wanneer de soep gaar is, kun je het met de blender of staafmixer pureren. Serveer gelijk met  verse koriander en eventueel een klein dotje crème fraiche. Enjoy!
Recept en foto www.beginspiration.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten