zaterdag 1 maart 2014

Heerlijke tomaten feta taart

Gisteren hele lekkere taart gemaakt, aanrader.

Tomaat feta taart
plaatje van www.beginspiration.nl
Nodig:
1 portie deeg (ik heb filodeeg gebruikt dat is minder vet)
350 gram (cherry)tomaten
150 feta, in blokjes (200 gr genomen, was pakje gelijk op)
2 bosuitjes, in fijne ringen gesneden
2 eetl basilicum, fijngesneden
2 eieren
250 ml room (ik heb 100 ml Amande Cuisine Bio van Bjorg gebruikt)
1 teen knoflook, door de pers
zout/peper
Maak hartige taart deeg en verwarm de oven alvast voor op 190 graden.
Snij de tomaten in dikke plakken (of de cherry tomaatjes door de helft). Meng deze in een kom met de feta, basilicum en bosui door elkaar. Voeg het tomaten-feta mengsel in de springvorm met daarin de voorgebakken taartbodem.
Mix in een kom (ik gebruik gewoon weer dezelfde) de eieren, room, knoflook, een snuf zout en wat vers gemalen peper door elkaar. Giet dit over de tomaten en feta heen tot deze net niet onder staan.
Zet in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 30-40 min af, of tot de bovenkant mooi bruin is en het slagroom-eimengsel gestold. Laat het 5 minuten afkoelen en serveer.
Goed het ziet er niet zo mooi uit als op de foto van de site maar mmmm het was heel lekker.